ОПТИМИСТИЧНО

Резултат с изображение за оптимизъм

Аман от песимизъм, братя българи! Зле сме били, нямало го положителният герой, накъде сме отивали… А той е тук, сред нас е, жив е! Все още…

Той никога не мърмори срещу властта, срещуОПГ-тата на ГЕРБ и коалицията, не заявява, че от коктейл сутрин най-боли главата.

Неговият кръгозор не е шаващ насам-натам по книгите, Европата, морала. Този кръгозор обхваща само гледната точка на правителството. Той не вярва на очите си в магазина пред етикетите с цените, а се прибира в къщи и слуша любимите министри как три часа нищо не казват.

Той се радва, че състоянието на властниците е добро и постоянно нараства. Те не му действат като виагра и не споменава роднините им от женски пол пред всяка витрина и пред всяка тяхна поява на синия, та чак посинял от бой екран.

Положителният герой изкарва хляба си с честен труд… Е, останалото приватизира, но все пак…

Той плаща покорно данъка за панелното апартаментче, без да пита защо му вземат пари, когато държавата и пръст не е мръднала за него. Не задава въпроси каква армия издържа с данъците, когато в нея генералите останаха повече от войниците, каква просвета подкрепя, когато министърът я връща към познатото му килийно историческо ново.

Положителният герой знае, че черното днес е обещаното преди изборите светло утре и вярва в хубавото бъдеще. Не се връща към времето, когато имаше работа и смяташе за какво няма да му стигнат парите, а с упорството на компютър изчислява за какво по-напред ще има на масата. Освен хляба и водата…

Той разбира, че в подлеза на прехода е нормално да не е нормално, че няма връщане назад, че дори да стигне реформата в глух тунел, ще изпълни примерно командата „кръгом” и ще поеме бодро напред, което е някогашното назад.

Положителният герой винаги е готов да зачеркне минуса на времето и с това да го превърне в плюс. Поне на хартия…

Затова и не се оплаква от несъвместимостта на двете системи – властническата и нервната негова.

Затова и не пита в магазина има ли в каймата месо, колко е, от какво е, а пазарува на килограми – кеф ти кило ризи на старо, кеф ти сто грама копчета – на още по-старо.

Радва се на пенливата култура и не пита защо го заливат с гласовете си пеещи фалшиво певци. Убедили са го, че през демокрацията всеки има право на глас.

Той знае кои са силните днес и не се интересува кои ще са правите утре.

С една заплата издържа държавата и семейството и не се сърди, когато го осъдят на смърт чрез пенсиониране.

Жив е положителният герой, даже е щастлив.

Защото опитът го е научил, че щастието е като секса – размерът няма значение, важното е как го използва…

 

 

 

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s