ДЕГРАДИРАЩАТА ДЕГРАДАЦИЯ

Резултат с изображение за мални просттутки

/ Тема, забранена за лицемерите и циниците/

Проституцията ненапразно е наричана най-древна професия. И затова е хвърлила знака си върху целия ни живот.

Проституират жени и мъже, но проституират и политици, чиновници, полицаи, лекари, сервитьори, учители, журналисти, ако щете.

А за класическата един познат казваше, че е два вида – вродена и придобита. И, ако е сълзотворно лесно да се обсъждат трагичните съдби на жените, принудени да предлагат телата си – от беднотия, от страх, от стеклите се обстоятелства, то някак си свеждаме очи и подминаваме проститутките с вродена страст към себепродажбата.

А такива се навъдиха доста. И де да бяха зрели, скучаещи, авантюристично настроени жени! Ами в големия бардак все повече навлизат непълнолетни и малолетни девойчета. Готови на всичко. И не боящи се от нищо.

И аз нямаше да повдигна проблема, ако не се стреснах от поредната порция порно в интернет. На които порции бяха разфасовани реномето, името и морала на петнадесетгодишно хлапе. Десетина снимки, на които като в долнопробен следполунощен спектакъл момичето /момичето?/ се вихреше. При това спокойно, необременено от девичи свян или поне страх. От позора, от родителите, от училището.

И де да беше само то! Колко пъти вече медиите изнасят подобни факти. Но обществото и държавните органи се разтърчаха, когато видяха как някакви рецидивисти взаимно се гаврят, а за децата…

За децата се реагира по познатия метод – всяко чудо за три дни, поднеси му на българина сензацийка за някоя фолкаджийка или му сервирай някакъв „Брадър”…

И – останалото е мълчание!

Но защо постъпват така децата ни? Кое ги кара не само да престъпват законите на природата, но и традиционния морал? Нямат ли страх от близки, общество, Бога дори?

Дали е от комплексарщина – да се докажат поне някъде? В нещо, което не изисква умствен или физически труд, постоянство, целенасоченост? Дали им се ще да заприличат на фалшивия образ на Запада, поднасян от медии, реклами, сладкодумни търговци на млада плът? Дали пък – което е най-страшното! – не са вече формирани циници, прескачащи през морал, традиция, обществено мнение?

И кой е виновен? Родителите, ангажирани не с живот, а с оцеляване? Училището, смазано от държавата и всеобщото безразличие? Или всички ние, които се наричаме общество, но сами разклатихме стожерите на нацията  – извечното, оставено ни като закон за човека и човешкото?

И ми се ще да изкрещя, макар вече да не виждам срещу кого – абе, хора, не разбирате ли, че цели поколения изгубихме? Не, живи и здрави са – но са далеч назад от модерния свят.

Живеят, както далечните пещерни прадеди – според закона на джунглата, безперспективно, безцелно, за моментния кеф.

Кой ще спаси децата, готови вече само за една професия – най-древната? А децата им?

Проституцията е резултат от деградацията на личността. Но, когато и тази деградация деградира в начин на детски живот?

 

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s