ИМА СТРАШНО!

Резултат с изображение за пияна шофьорка

Някаква артистка, казват била известна с участие в сериалчета, след запой била хваната да управлява автомобил в нетрезво състояние. Демек пияна.

Според информация от медиите – с 1,3 промила алкохол в кръвта.

Според нея много малко пийнала.

Това станало в сами центъра на София – до храма „Александър Невски“. Но се разчу някак си против волята на полицията. Иначе тази полиция е много активна – праща прессъобщения за всеки заловен крадец в магазин.

Но в подобни случаи… Нали е обществена личност… И от хуманизъм… Пък и разбираме – пийнала мадамата, кому не се случва… Дори не я задържали в полицейското, само я пратили на кръвен тест.

Няма да се занимаваме защо е карала кола на частна фирма. Но защо е карала пияна?

Слушах обясненията й, ако може да се нарече така смесицата от извъртания, елементарни демагогии и откровени глезотии. Видите ли, всеки човек имал своя поносимост, а тя си знаела възможностите.

И затова подкарала колата – била сигурна, че нищо няма да се случи???

Казано от зряла жена. Бая зряла. В края на сочната си есен. Да беше пуберка, ами то…

Та точно инфантилно мислещи хорица стават убийци – защото са самоуверени, убедени в суперсилите си, знаещи, че те могат всичко…

„Ние сме като всички нормални хора и за нас няма извинение, когато сгрешим. Затова казах на полицаите да ме проверят така, както всички останали.“ Альоуууу, тая дама за какво се взема? Кои сте това „ние“? Дето „“азвате“ на полицията да се отнася към вас както към нормалните хора? И как приема човек тая снизходителност – едва ли не разрешила на служителите на реда да си вършат работата?

Дали знае, че пред закона всички са равни – и шофьорът на такси, и пияната артистка в нечия фирмена кола? Вайкаше се, че това било личния й живот и не бивало да го бъркат с артистичния й. Кой да обясни на подобни пеперудки, че щом се натискат за обществени лица, значи нямат личен живот. Всичко е пред очите на хората.

Още повече когато газят през правилата и застрашават живота на другите – на нормалните хора.

„Няма нищо страшно…“ – убедена е женичката. Има! Има нещо страшно – поредното неспазване на закона от самозванец. От член на измисления „елит“. От някаква гражданка, сигурна в стоенето си над закона и правилата.

Има страшно – още една потенциална убийца е била готова да причини невъзвратими неща. И само късметът е спасил някого от колата с пияна водачка.

Има страшно – пореден шофьор се понася с автомобила си, убеден, че стои над физическите закони.

Има страшно – в разсъжденията на доста повърхностната шоуменка.

„Допуснала съм грешка“, казва тя.

Не грешка – закононарушение!

„Трябва да внимавам следващия път да не ми се случи наново“…

Следващия път? Когато кара пак пияна? Кое да не се случи? Да я хванат? Или да се разчуе?

Страх ме е, че ще има следващ път.

При толкова ограниченост на мисленето, откровено несъобразяване със закона, нагло поведение и абсолютно неосъзнаване на провинението и възможните последици.

Има страшно…

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s