НЯМА ПОЛЗА ОТ ВЕГЕТАРИАНСТВОТО

Резултат с изображение за „лампадефория“"

Ама наистина няма… То и преди се шегувахме, че вегетарианците са по-лоши хора от нас, месоядните. Защото ние си хапваме месце по закон Божий и природен. Както си е в живота. И по правилата Дарвинови.

А вегетарианците изяждат храната на животинчетата. Опасват им я. И ги оставят гладни.

Но сега вече е още, още по-ясно, че не бива да сме вегетарианци. Поне официално. Тъй като неофициално всичките сме химикоядци. Векът на техническия прогрес беше заменен от века на химическия.

И химията е навред. Най-вече в гардеробите и хладилниците. Моята жена, която кой знае защо е все загрижена за здравето ми, мърмори, че съм ял това или онова от готови продукти.

Например, супите. Сварявам картофи и ги правя на пюре. Разредено с вода, добавено месо или топчета, морковчета, зеленяш, зеленчуци, накрая застроивам с яйце и кисело мляко – по древната рецепта на баба ми.

И пътем добавям супа от пакет. С ароматизаторите му, с добавките… Сакън, вика тя, не бива… Пък аз се хиля и й показвам обикновен хляб. Където върху етикетче е написана ЧАСТ от съдържанието му. Има аспартам, има А-та и Е-та, има и други неща, срамежливо скрити под “набухватели” и “подобрители”.

Подобни химически коктейли има във всичките продавани ни плодове и зеленчуци. Вносни, тукашни – все са пръскани, все са подхранвани. Така и с яйцата. Що прахчета се дават на пернатите… И на прасетата. И на кравите…

Увеличават се хората, не знаещи вкуса на краставиците и доматите. На чесъна дори…Освен оня от пакетчетата, на прах. Заместители, ароматизатори, подобрители, консерватори… В химическо-хранителните фирми вече не използват животни за опити. А хора.

Тъй като кучетата и котките имат инстинкт за самосъхранение, не всичко ще опитат. Или погълнат. Не можеш ги излъга току-тъй. Докато човекът…

Поради което в тия институти уволняват младшите научни сътрудници – трябва да се пести от гнилата  и  безполезна ентелегенция. И ги назначават като опитни животни. То разходите са същите.

Така че – защо ви е вегетарианството? Под формата на месо или паша – едно и също ядем. Химикали, витамини, минерали, заместители, ароматизатори, подобрители, консерватори…

Бъдещето на двестагодишния човек – оня, роботът, помните Азимов, нали –  настъпва…

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s