ЗАМРЪЗНА

Резултат с изображение за „живопись голандия конкобежцы 17 век“

/Лукас ван Валкенборх – „Кънкьори“/

 

Снегът. Има го, три пръста е, някъде е трупнат на куп. Но замръзна. В събота заранта – минус 7 градуса. Песът скача, игра, пък като ме затегли към дома… И задникът му явно замръзна.

А навън е пързалка. Подозрителен сняг навред – фактически е лед. Подвежда. Или хрупа и се проваля кракът, или направо те поднася.

Общината пак се заканила, че ще глобява хората, не почистили снега пред домовете си.

Типичната чиновничмеска шизофрения, узаконена в наредба!

Тротоарът ПО ЗАКОН е собственост на общината. Не може един стол да сложиш там без разрешение.

Обаче…

„Дойде ли ред за чистене на свега, примерно, веднага се оказва, че задължен за това е ГРАЖДАНИНЪТ! Който не е собственик.

По тая логика може да поискаш комшията да ти прекопае двора, примерно. Или кметът да премете стълбището.

Идиотско, вярно… Ама ако ти го извършиш. А общинарите се смятат за законово прави. Че даже и се канят със сопата – глобите.

Е, не го правят. Дори те не са толкова глупави, усещат, че все ще се намери някой да ги даде под съд. И ще спечели…

А у дома е топло. Даже вода и ток има. Може да гледаш някакви новини и съчувстваш на хората, оставени на произвола на времето.

Което явно пак дразни някого. Та пак се вайкат – ту имало глобално затопляне, ту се задавало глобално заледяване. Понякога и двете едновременно.

А като се сетя, че за климата следят нейде от 1889 година, ама правят едни изводи… Планетата е на безброй години, живот има от стотици милиарди, човекът се е пръкнал /посят, донесен, изфабрикуван/ поне от десетки хиляди години в тоя полувид…

Ама някакви правят изводи върху данни от стотина години…

И, като рекат: „95% от учените смятат…“ Кои влизат в тия 95%?

Амиии…

Обобщаване и заобикаляне на фактите. Които хич не са в полза на „теориите“. Обаче, пусти теории – маса пари влачат. Изгодна инвестиция – Ал Гор как си върти бизнеса… Използват разни сблърканяци като оная Грета.

Впрочем, не е лошо човек да се поинтересува от предните „Гретита“. Ще се изненадата. Лично аз открих поне четири подобни през последните 20 години. Потърсете, интересно ще е…

Ударих го на четене. Сетих се за един наш добър фантаст – Васил Райков. Имам книги негови, но нещо очите трудно се справят с шрифта, та рекох да потърся електронен вариант. Увеличавам шрифта в книгата, осветлението помага – чета.

Оказа се, че на български няма негова книга в интернета. Но, все пак, намерих. На руски. В Либрусек-а. Та почнах „Заключената планета“ – която в сряда ще представям – на руски. Типично нашенска е и как звучи понякога смешно на руски…

Но разбирам хората от „Моята библиотека“. Безплатно влагат време и усирлия, за да има българинът възможност да чете. Ясно е, че няма как всички книги да се сложат там, а и частниците вдигат врява. За печалбите си. Чунким някой ще даде 20 – 30 лева за книга, ако не е убеден в значението й…

Обаче, българският чорбаджия смята по своему – иска пари и изисква да му се плаща. За нещо, което не е негово. Та затова доста книги изчакват три или дори пет години. И стоят по витрини или складове – дано някой ги купи.

А аз съм намирал в руски сайтове книги на български, които у нас са блокирани. Знам – не е законно. Но да живее народът в мизерия и да мисли само за оцеляване… Морално ли е?

Така и с филми, и с музика…

Резултат с изображение за „антоанета христова“

Барем политиканите ни забавляват. И обслужващият ги персонал от прокурори, съдии, джурналюги и тем подобна сган.

Оляха се гейберастките прислужници да леят сълзи и сополи по медиите как сме се изложили с наклепания от ДД съдия…

И хич, ама хич не се питат – къде са в списъка на американците тия с апартаментите, с „къщите за гости“, с терасите и асансьорите, с официалните данни за бандитската им дейност? Защо приемат един доказан лъжец, арестуван в Чехия, собственик на фабрика за нелегални цигари, мутра „застраховател“. С прякор Тиквата?

Човек, за когото американците имат данни – и то публични отдавна, но…

В отговор на богатия цивилизован Боков речник

Резултат с изображение за „американско посолство козяк“

Много обсъждания на изнесените СРС-.та, за които Гешев честно призна, че не са СРС-та. Честен беше – не се изненадвайте, и това се случва.

Честен, но не можа да докаже думите си. Защото няма право. Записите не са правени по съдебен ред, ясно е. И никой не пита КОЙ е записвал президента дори в каблинета му. Защото знаем.

Записват от едно посолство – няма да кажа кое, не искам да тревожа облитателите на „Козяк“. Но работят – записват всичмко, което им трябва или не трябва. Така – резерв.

От там е дошло и оплакването от съдията, пуснал русофила да получи орден в Москва. Малко завист, разбира се – руснаците раздават ордени, американците най-много бутонели.

Все публични тайни, но мисирките не смеят да ги изтюрлюлюкат…

Резултат с изображение за „печалби не се изплащат“

Обявиха, че в борбата срещу хазарта забраняват частните игри. На практика – отнемат бизнеса на Божков. Част от бизнеса, защото се премълчават строителните му фирми, актвни участници в правенето на „магистралите“. Защо в кавички – пътувайте, ще се сетите…

Вторият въпрос е – кой ще наследи този бизнес? Не е толкова важно, вярно. Възможно е да бъде човек, свързан кръвно, по роднински с тотото. Например, синче на някоя бивша шефка там…

А държавата може да продължи обсебването на престъпните бизнеси в името на човека. Нима някой смята, че с изземването на двете хазартни игри хазартът ще спре? Обаче, очакват от порока да влизат пари в хазната и от там… Знаем къде!

Засега държавата се опитва да монополизира и контролира наркотичната зависимост от алкохол, цигари, хазарт. Може да продължи – да вземе разпространението на дрогата в свои ръце. И да обещае още по петдесет лева барем към всяка пенсия.

Казвам – „обещае“. Като циганин на сватба…

А може да продължи – да национализира проституцията, престъпността…

А, да – това вече е направено…

Пък контрабандата отдавна е под властови калпак и грижа. Ха някой контрабандист „не снася“ където трябва, ха… Информация в медиите „Заловена е голяма контрабанда…“, или „…-голямо количество дрога…“

Впрочем, оня кокаин, импрегниран в кашони с банани нещо да подсказва? Щото официално най-голям вносител на плодовете е… Именно! А старата любов ръжда не хваща. Пък ако си и плаща…

Резултат с изображение за „даниел кирилов“

Барни Ръбъл, наричан кой знае защо и Дани бой, се изцепил с искане Висшият съдебен съвет да освободи от длъжност съдията от Специализирания наказателен съд Андон Миталов.

Защото, вика той, било принизяване на престижа премълчаването на обвиненията. Макар че, ако става дума за принизяване на престижа, самото назначаване на Кирилов е унижение и принизяване на остатъчния престиж на съдебната власт.

Освен приказките на Помпео, „аргумент“ е и  сигнал от Цацаров до инспектората на ВСС с искане на проверка на съдия Андон Миталов заради неговите действия и решения, довели до пускането на обвинения в шпионаж Николай Малинов да отиде до Москва…

Обаче – Съдийската колегия на ВСС се събра на извънредно заседание и единодушно реши да попита българското Външно министерство и Държавния департамент на САЩ за конкретна информация по случая и чак след това да предприема някакви действия, включително и изслушване на съдия Миталов…

Що се отнася до искането на Цацаров, Инспекторатът към ВСС вече обяви, че не е намерил нарушение…

Тоест – този съдия в посочените случаи е или абсолютно прпав, или НЯМА НИКАКВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА по голословията на Помпео…

Версия. Заканата е била за друг – корумпирани във властта има много, затова няма смисъл да налучкваме, името им е легион. Но онзи друг си е платил навреме и… Каквото падне.

В случая – съдията…

А зли езици говорят, че Божков е подгонен също по искане на САЩ. Позволил си да отпусне пари за „Русофили“…

Резултат с изображение за „гешев каскет“

Даже журналистите взеха да прозрат зад изкуствения образ на Гешев. И открито вече заявяват – нискоинтелигентен, полуграмотен, амбициозен, изпълнителен, злобен, отмъстителен, ограничен културно човек.

Та вслушайте се в приказките му:

„Ако тук ти трябват 100 единици доказателства, в Испания ти трябва 1“…

„Ако те решат, че има недосегаеми хора, че има абсолютни имунитети, аз не споделям това виждане, ние ще се съгласим“…

„Няма недосегаеми, но това не мога аз да го реша. Трябва да има произнасяне на КС,“…
„Не признавам разделение на властите“…

А сега отново вдигна шум с – меко казано! – идиотското си „обяснение“, че президентът бил подслушван, защото се разследвала някаква фирма, която подозирали в далавери с МО, та…

Стар ченгесарски елементарен трик. Подсрушват А, който говори с Б, затова закачват и него, но той говори с В, който също е сложен на слухарите, а той пък се свързва с Г… И така – до Я.

Макар знаещи хора да твърдят, че президентът е бил подслрушван от едно посолство, както вече отбелязах. И задачата да се провокира и едновременно с това дискредитира президента идва от центъра на ОПГ-то. Само дето май някой даде заповед да се спре и Гешев остана да стърчи тъпо на амбразурата…

Между другото, има и авантаджии около тоя скандал. Наредили да се спре разследването за тая фирма, защото било дискредитирано. Е, и тия оправиха…

Както един некъпан министЕр, дето Гешев прикри за далаверата на Ларгото, а той сега му връща жеста с „признание“, че колекцията на Божков не била законно регистрирана.

Куку за Пипе…

Резултат с изображение за „маймуна с граната“

Цитат от интернет: „То това е същото като с лотарията – калпав закон, или може би закон в услуга на някого, а после ползващите се от закона – виновни. Законодателите и властта са целите в бяло. Народа го дънят с ДДС и други данъци до посиняване, а хазартът и т.н.туризъм, където са най-големите далавери,  ги облагодетелстват с най-ниското  ДДС и данъци. Затова се редуват по улиците бинго, игрални зали, Лафки,  заложни къщи, дрехи втора употреба, бързи кредити, кръчми…. а в страната – къщи за гости в места, където няма обществен транспорт или го има веднъж в месеца…., сметища за интернационален боклук, който, виждате ли, бил суровина за производство и източник на енергия. Бедна Българийо, докъде се докарахме всички вкупом – едните за милиони, другите- за единия залък .“

Резултат с изображение за „валери релса“

А фирмите на Божков си работят – продават талони, рекламите вървят… Само дето по закон – приет от ОПГ ГЕРБ/ОП – печалбите не се изплащат. И тия, дето чакат – ще пият по една студена мръсна вода, ако имат вода в селището си. Или, както предлагат „народните“ представители – ще водят дела от частно-правен характер, за да получат нещо. Държавата на практика ги лишава от спечелените пари…

Валери с релсата: „Печалбите могат да бъдат получени според общите правила на игрите. Всички, които имат да получават награди, могат да предприемат съответните мерки, да си ги потърсят или да заведат дела, за да ги получат.“

Резултат с изображение за „стив ханке“

Стив Ханке: „Може да има някакво тайно споразумение между България и ЕС по този въпрос. Тайните споразумения са типични за ЕС и аз изобщо не изключвам да има някое, при което просто на България се поставят допълнителни условия и от нея се изискват промени, за които никой не е повдигал въпрос досега“…

И твърдо: „Не трябва да се допуска промяна на валутния курс!“…

А още: „Стоянова и останалите се втурнаха в нещо, което напълно не разбират – финансовите и икономически аргументи, които стоят зад борда. Явно не осъзнават колко е опасно да си играят с валутния курс и изобщо да повдигат този въпрос.“

И му вярвам! Защото добре разбрахме кокошия акъл на МенТата, че стига за селска счетоводителка, знаем кой беше чадър на Киро Циганина, виждаме откровените кражби и далавери с бюджета на ухиления безграмотник Горанов, усещаме желанието на Боко да извърши пореден, а може би – последен обир и изчезне…

Отделно, че имаме опит – инфлацията 1997, февруари 242%, разоренията, пирамиди, фараони, банкови далавери и кражби, властовите игрички и обирите на наивниците, разчитащи на държавата…

И пак очаквам да ревнат баламите…

Аз няма да спечеля, със сигурност ще загубя заедно с всички, като гражданин на умиращата държава. Но барем няма да се вайкам, че съм бил прост будала…

Резултат с изображение за „чешма текат пари“

Перничани получават ПО-ГОЛЕМИ сметки за вода – през водния режим?!

Въздухът върти водомера, вярно. Въздухът по трпъбите, въздухът от приказките на Борисов и приближените му…

И, все пак…

Пернишка песничка: „ ГЕРБ ламята

изпи ни водата…“

Резултат с изображение за „телевизия германия“

Германската държавна телевизия ZDF излъчи материал за вноса и изгарянето на отпадъци в България, в който предупреждава за сериозността на този проблем, застрашаващ здравето на хората…

Без коментар…

Резултат с изображение за „забранено“

Гейберастите внесли пореден лобистки закон – затвор за всеки, който извършва нерегламентиран превоз с автомобил…

Ако не се появя скоро – да знаете, там съм. Един бивш ученик отива към нашия край в събота и ще ме откара с колата си.

Та…

Резултат с изображение за „паметник цар освободител“

Според американския център за проучвания „Pew Research Center“ през 2019 г., по-малко от половината хора в изследвани 33 държавигледат на Русия благосклонно.

У нас 73 на сто от сънародниците ни гледат благоприятно на Русия…

Това го твърдят американците.

Е…

За четене…

https://19min.bg/news/8/127554.html

 

https://www.reduta.bg/%d0%bf%d0%be%d0%b2%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d1%8f%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%bc%d0%b8%d1%81%d0%b8%d1%80%d0%ba%d0%b8%d1%82%d0%b5/

 

https://svobodnoslovo.eu/%d0%b1%d0%be%d0%b5%d1%86-%d0%b8%d0%b7%d0%bc%d0%b0%d0%bc%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b3%d0%b5%d1%88%d0%b5%d0%b2-%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%be-%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d0%bd-%d0%b2%d0%bd%d0%b5%d1%81/

https://www.mignews.info/novite-hora-v-nova-na-domuschiev-kakvo-stava/

 

https://fakti.bg/mnenia/444962-goranov-ili-ne-e-mnogo-umen-ili-chaka-kabinetat-da-padne

 

https://glasove.com/categories/komentari/news/amerika-se-vyrti-v-omagosan-kryg-izhodyt-ot-kojto-e-v-posoka-kym-socializma

 

https://pogled.info/svetoven/Evrensel-nato-otrabotva-stsenarii-za-okupatsiya-na-rusiya.113246

 

https://politikus.ru/events/126203-ocherednoe-predatelstvo-ssha-vashington-podderzhal-genocid-kurdov-v-sirii.html

Прибира се мъж от командировка и започва подозрително да оглежда навсякъде, където някой може да се скрие.

Резултатъг е нулев, обръща се ехидно към жена си:

 • Остаряваш май?

хххх

Във връзка с корона вируса,реших да изхвърля всичко китайско от къщи. Сега стоим в празния апартамент – абсолютно голи…

хххх

– Що ревеш, ма?

– Гледам филм…

– Това е порно?

– Ми, той не я обича истински…

хххх

21.01.2020 . Давос. Международен икономически форум. Боко изнася лекция по новата наука – Бокономика и управление на комбинирани водно-боклучени кризи…

5 коментара за “ЗАМРЪЗНА

 1. Атанасов

  Поздравления за написаното!

  Целият виц:
  Прибира се съпръгът от командировка у дома си, претърсва всички стаи, съпругата му е сама.
  – Остаряваш, скъпа – казва съпругът.
  – Поумнявам, скъпи – помисли си тя.

  Приятен ден!

  Харесвам

 2. читатель

  Поздравления за вчерашния хумор!
  А ето и още малко за днешния:
  „Време е Горанов да си върви“ или как от кравата може да се надоят с 200 л мляко, отколкото тя може да даде.
  https://www.reduta.bg/%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5-%D0%B5-%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B8-%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B8/?fbclid=IwAR0GRM6abxGWKuwSrmBBHsPI37g36iXvCtlMLHh2Gdf4sOfelqTAOi14d8Y

  Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s