„100 ВЕЛИКИ ТАЙНИ НА ДРЕВНИЯ СВЯТ“

100 велики тайни на Древния свят》| Н.Н. Непомняшчи | Книги от ...

Историята на Древния свят е най-увлекателният раздел от историята на човечеството, епоха, скрита в тъмата на хилядолетията и пълна с тайни и загадки, а понякога и с невероятни факти, и до днес оставащи с нееднозначно тълкуване.

Познанията ни за Древния свят е като един низ от парченцата на пъзел. От векове хората намират, изследват, анализират и обобщават намерените факти и артефакти.
Книгата „100 велики тайни на древния свят“ – Н.Н.. Непомняшчи, “Компас”, 2009 година, на базата на изследователи и специалисти от различни сфери на науката дава различните гледни точки и обяснения на загадките, забулващи историите за древна Атлантида, Лемурия, за това имало ли я е в крайна сметка битката при Троя, за чудати същества, за намерените останки от древни цивилизации на територията на Азия, Европа, Америка и дори за Северния полюс и за много други още загадки, очакващи да бъдат разкрити и обяснени.
Необясними и до днес остават някои събития, станали столетия и хилядолетия преди нас, сякаш историята грижливо крие от нас своите тайни.

Така например необясним остава факта как на тихоокенското крайбрежие на Перу на един от камъните е изобразен човек, яздещ кон! … Обаче конете са докарани на континента едва след като Америка е била открита от Колумб!

Така нареченият американски кон е измрял преди около 200 хиляди години, човекът от съвременен тип (кроманьонецът) е само на около четиридесет хиляди. Кой в такъв случай е яздел животно, удивително приличащо на познатия ни кон?

На черните камъни от Ика, намерени от доктор Кабрера, има изобразени „отчет“ за операция по присаждане на сърце.

Археолози, лингвисти, теолози, географи, геолози, астрономи, пътешественици, ботаници, фолклористи, зоолози представят различни версии на явления и процеси, имали място в цивилизациите на Древния Изток и в Античността, в Африка и в Северна и Южна Америка.

И съживяват едно изумително минало…

Заслужава си четенето!

/Признавам си – почнах да пиша представянето, хрумна ми друга идея и взех написаното, за да я изразя. А тук просто слях две анотации/

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s