ИСКАМ И АЗ ДА СЕ КОРУМПИРАМ

А ония от Запад решиха да ни я убият и отпуснаха няколко милиона в зелено за откриване на фронт срещу й. Поне в митниците. И като как ще се борят? Може да дават сутрин по някоя пачка, превантивно, ваксиниращо, та да не могат нечестните вносители и износители да им пъхат непочтени пари. Но митничарските джобове са разтегливо понятие, побират всичко, каквото могат и каквото  им дадат. Един пъргав и работлив униформен прави скоростно и безопасно

маса пари за отрицателно време, казва народът. И остават за допълнително, за наднормено, за шефа, за шефа на шефа, за партията, за…

Така че и аз искам да се корумпирам. Ако ще и да чета после колко е презирана професията ми, колко отрицателно се отнася плебеят към нея, колко е нисък рейтингът й. И да го чета пред италианска камина, с чаша шотландска ракия, докато зяпам скучаещо към декаровия басейн и гаража за пет коли.

Ей това е успял българин! А не като ония чужди политикани и наблюдатели, дето ги доведоха, нахраниха, напоиха, развличаха с парите на неуспелите българи. От тая гледна точка събор на успелите трябва да се направи с участието на политици, приватизатори, митничари, катаджии и други странични кранчета на икономиката ни.

Но за даскали там място няма. И без това ги обгрижват редовно. Ето тия дни ще раздават повишенията на заплатите за три месеца накуп. Цели стотина левчета.

Готов съм да ги подаря да някому,само и само ме корумпира.

Вземете ги, а!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s