НАМОРДНИКЪТ КАТО БИТ И ДУШЕВНОСТ

Виж, обучените песове… Охранители, агресивни, силни, хищни… Те също са плод на векове цивилизованост, превърнали ги в послушни – но само на господарите си! – песове. Е, за тях намордниците са необходими – ще вземат да ухапят не когото трябва.

Ще кажете – че какво толкова? Всички го знаем..

Знаем, ама замисляме ли се защо внезапно се увеличи производството на маски за лицето? И даже нови предприятия се откриват?

Вгледаш ли се в света наоколо, разбираш, че голямата жътва сега е за фармацевти, бнкери и… Производителите на маски.

Да, де – по едно време се опитаха да ни накарат и ръкавици да носим, обаче се оказа утежняващо хептен битието, та май го отложиха за по-късно.

А маските – законодателно натрапиха…

Вярно, медиците се подсмихват, някои дори прз зъби пускат признания за безполезността с градинска мрежа комари да спираш, но… И те са хора, и те от бизнес разбират, и те с алъш-вериш  се обогатяват в мътната вода…

Наистина, маските са полезни. Взехме да разбираме арабското мислене – наоколо ни все забулени були. И всички жени красиви. Че и мълчаливи – не е лесно да споделяш пресни клюки през пластове плат.

Плюс това пестят булките – от червило /абсолютно безполезно/, някои пуснаха свободно мустаците, а пък самоизтезаващите се с диети са направо улеснени в контрола и спирачките пред манджите.

Мъжете също сме доволни – бръсненията спаднаха до едно седмично. И без това сме на домашен офис. Пък и за ушите е полезно – нали се сещате, жената мълчи и…

Облекчава се портмонето. Не харчиш пари за ремонт на зъбите. Впрочем, и миенето им се спестява – че кой ще те види?

Може и престъпление да извършиш лесно – слагаш маската и готово. Няма нужда от чорапи или скиорски костюмчета. Пък и магазинерите свикнаха с маските – вече им е все тая кой е зад тях.

То маски и досега се носеха – сетете се за Сингапур, големите китайски градове, че и някои европейски и американски.

Но сега… Болестта.

Е, след 20 години ще открият и ваксина срещу всичко. Обаче, дотогава ще сме свикнали с намордниците.

А те са необходими. Защото затварят устата.

Къде ги ония вредни кафенета, в които хората обсъждаха какво става по света и се отразява у нас? Няма ги. Няма места за събиране, няма многознайковци, няма неприлични разговори по неправилни теми…

И още нещо. Има някакво разнообразие в маските, но не е точно. Не се разбира кой е зад тях. Не се вижда ясно йерархията.

Да се въведат цветни, със знаци по тях. Примерно – златна за началници. Със звездички. На Боко – огромна звезда. За полицаите и военните зелени. За пенсионерите, естествено – черни. Да свикват.

Както и със задължителните имунизации. Не са такива? Засега. Сетете се – вашият любимец никой не го пита, когато го води на имунизация, ваксинация, кастрация, нали…

Да, и на това ще му дойде времето. Особено, както се активираха джендърите и вся остальная сволочь…

И да не забравяме – дивите зверове намордници не носят. Само дресираните.

При това единствено по време на процеса на цивилизоване, наричан кратко ДРЕСУРА. После е достатъчно господарят да свирне, та бившият звяр да застане на задни лапи в поза: „Слушам и изпълнявам, шефе!“…

Така че – към манежа… Марш!!!

П.П. А после иде ред на защитни шлемове, медицински памперси, предпазни ботуши, хуманни окови. За всеки случай – постоянно надянат презерватив. Част от коронабесието.

Правилните хора вече махат лапки и без тях…

П.П.П. Впрочем, въжетата сами ли да носим или ще раздават по служебна линия?

Щото намордниците сами слагаме – с кеф, все едно са друго нещо.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s